Поліція відкрила 229 проваджень через порушення передвиборчої гонки

Поліція відкрила 229 проваджень через порушення передвиборчої гонки

Станом на сьогодні зареєстровано 2294 повідомлення про порушення

Від початку передвиборної кампанії до правоохоронних органів надійшло понад 4 тисячі заяв про порушення, пов'язані з виборами. При цьому поліція зареєструвала лише 229 кримінальних проваджень у зв'язку з порушеннями.

Про це в ефірі Громадського повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Він повідомив, що у день виборів, 31 березня, по всій Україні для нагляду за безпекою працюватимуть 130 тисяч правоохоронців різних відомств.

«Від Національної поліції найбільше, але безумовно і Національна гвардія, і прикордонники і міграційна служба теж», - сказав він.

«Станом на сьогодні зареєстровано 2294 повідомлення про порушення… Звісно, лідери — це найбільш населенні території, місто Київ, Дніпропетровська область, а також інші області… Ну і найбільше повідомлень про незаконну агітацію, підкуп виборців і хуліганство, це ключові речі», — пояснив речник МВС.

Шевченко додав, що нині правоохоронцями зареєстровано 229 кримінальних проваджень за фактом порушення передвиборчої кампанії.

«Ви можете зіставити: понад 4 тисячі повідомлень і 229 внесена в ЄРДР… але є частина адмінпротоколів, штрафів», — сказав він.

Також Шевченко зазначив, що є 25 осіб, яким повідомлено про підозру у 15 кримінальних провадженнях за фактом порушень на перегонах.

За словами Шевченка, такий великий розрив між кількістю звернень і відкритими провадженнями пояснюється тим, що серед звернень велика кількість адмінправопорушень, або ж незначних порушень.

Нагадаємо, за даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», більшість українців впевнені, що у фіналі президентських виборів зустрінуться Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко.

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: