«Призові опитування». Кіберполіція попередила українців про нову шахрайську схему

«Призові опитування». Кіберполіція попередила українців про нову шахрайську схему
Аферисти пропонують гроші за проходження соцопитувань 
Фото з відкритих джерел

Поліція закликає громадян критично оцінювати інформацію щодо різноманітних фінансових виплат або подарунків

Кіберполіція попередила українців про нову шахрайську схему. Злочинці ошукують людей обіцяючи їм винагороду за участь у соціальних опитуваннях. Про це повідомила пресслужба МВС України.

Зазначається, що у мережі поширюється відеоролик, у якому, від імені української телеведучої, обіцяють винагороду за участь у проходженні соцопитування в галузі споживчого ринку. У описі зловмисники прикріплюють посилання, де, нібито, розміщене опитування, а ще нижче публікують фальшиві позитивні коментарі від інших користувачів.

«Після проходження псевдоопитування громадянам пропонується ввести дані банківської картки для сплати «комісії» та зарахування грошей», – відзначає пресслужба.

Зловмисники отримують не лише гроші ошуканих людей, але і їх банківські дані, які також можуть пізніше використати у власних інтересах.

Раніше НБУ попередив про фейкові сайти BankID. Нагадаємо, що система BankID НБУ та її сайт не вимагають збору будь-якої інформації від користувачів.

Раніше «Приватбанк» попередив українців про появу фальшивого сайту-клону. У «Приватбанку» зазначають, що шахраї заманюють у проєкт пропозицією високого доходу за шахрайською схемою, із застосуванням соціальної інженерії та ймовірного хакерства.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: