Продан розповів, коли повертається в Київ і піде у САП

Продан розповів, коли повертається в Київ і піде у САП
САП підозрює Мирослава Продана в незаконному збагаченні

Продан повернеться в Київ наступного тижня після лікування за кордоном

Колишній виконувач обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, підозрюваний у незаконному збагаченні, заявляє, що наступного тижня повертається в Київ після лікування за кордоном і готовий прийти до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це Продан написав 21 листопада на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні адвокати надали представникам САП інформацію з цього приводу. Сподіваюсь, що з мого повернення не влаштують шоу. В той же день я готовий з’явитись у САП. Я повертаюсь, щоб довести свою правоту», – 

Раніше Продан заявляв, що виїхав з України на лікування до Німеччини 5 листопада.

Як повідомлялося, 16 листопада стало відомо, що прокурор САП склав та підписав письмове повідомлення про підозру у незаконному збагаченні щодо колишнього виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який напередодні не з’явився на допит.

У відомстві зазначили, що прокурорами двічі - 8 та 15 листопада Продан викликався до САП, однак на виклики екс-чиновник не з’явився та донині не надав документів щодо поважності причин неявки.

Колишнього посадовця САП підозрює у набутті за час роботи на посадах виконувача обов’язків заступника та голови Державної фіскальної служби України з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів на суму понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

З метою приховування належності дійсного власника, реєстрація права власності здійснювалась на близьку особу.

Серед придбаних за вказаний період об’єктів:

  • 2 квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн;
  • два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн грн;
  • три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Крім того Продана втретє викликано на допит о 10 годині 20 листопада.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що виконувач обов’язків Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

У середині листопада Продан підтвердив інформацію ЗМІ, що він виїхав з України. За його словами, він це зробив з лікувальною метою.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: