Путін вперше відмовився їхати до Кирила на Великодню службу

Путін вперше відмовився їхати до Кирила на Великодню службу
Цього року Володимир Путін поставить свічку в каплиці на території своєї резиденції

До пандемії коронавірусу Путін відвідував Великодню службу щорічно

Президент РФ Володимир Путін цього року не поїде на службу в храм Христа Спасителя, яку на Великдень традиційно проведіть очільник РПЦ Кирило. До пандемії він відвідував службу щорічно.

Про це заявив його прессекретар Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

За словами Пєскова, Путін поставить свічку в каплиці на території своєї резиденції. Всі наради останнім часом лідер РФ також проводить в Ново-Огарьово.

Пєсков додав, що Путін і патріарх Кирило обміняються вітаннями. Голова уряду РФ Михайло Мішустін також не поїде до церкви і відзначить Великдень вдома, заявив його прессекретар Борис Бєляков.

Раніше Путін визнав погіршення ситуації з коронавірусом в Росії. І навіть доручив перенести святкування параду 9 травня через коронавірус.

Слід зазначити, що Російська православна церква не закриває свої храми на Великдень, але рекомендує громадянам триматися від їх відвідування і молитися вдома. Натомість РПЦ в Україні попри карантин та загрозу для здоров’я людей, продовжує закликати українців іти до церкви на Великдень.

Як вже відомо, за минулу добу у Києві зафіксовано 65 нових випадків коронавірусу, з них - 26 у Лаврі

Також ЗМІ повідомили, що у глави УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія діагностували коронавірус

Зазначимо. що в МВС повідомили, що Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Нагадаємо, напередодні у Києво-Печерській лаврі помер монах Никодим, який нещодавно прийшов з Почаївської лаври.

Це вже третя смерть монаха від коронавірусу у Лаврі. Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

До слова, Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян«Онлайн-записки сьогодні зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своїй домівці, єдиними вустами промовимо: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес», - відзначили в Українській православній церкві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: