Рада має ухвалити закон для перейменування московської церкви в Україні - УПЦ КП

Рада має ухвалити закон для перейменування московської церкви в Україні - УПЦ КП

У Київському патріархаті вказують на необхідність відповідного закону

Верховна рада має ухвалити законопроект, який зобов'яже Українську православну церкву (УПЦ) Московського патріархату змінити свою офіційну назву на Російську православну церкву. Про це на прес-конференції заявив єпископ УПЦ Київського патріархату Євстратій Зоря.

За його словами, цей законопроект вже був розглянутий профільним парламентським комітетом. Ба більше, документ рекомендовано до голосування.

«У Верховній раді вже другий рік на розгляді законопроект № 5309, який зобов'язує релігійні організації з центрами в Росії у своїй повній офіційній назві відображати назву того релігійного центру, частиною якого вони є», - зазначив Зоря.

Він також підкреслив, що Українська православна церква Московського патріархату, згідно з уставом має виконувати розпорядження РПЦ.

«Те, що Москва стурбована цим законопроектом, підтверджується тим, що в грудні минулого року Архієрейський собор РПЦ ухвалив постанову про зміну статуту і вписав, що центр митрополії Московського патріархату в Україні розміщується в Києві. Вони думають, що якщо вони написали в статуті, що центр у Києві, то українці цьому повірять. Але в законопроекті все прописано», - додав він.

Раніше повідомлялося, що Київський патріархат висуне Філарета на посаду очільника єдиної автокефальної церкви України.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Слід зауважити, що 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: