Рада прийняла за основу законопроєкт щодо спрощення приєднання до електромереж

Рада прийняла за основу законопроєкт щодо спрощення приєднання до електромереж
Фото slovoidilo.ua

За відповідний законопроєкт проголосувало 314 народних депутатів

Верховна Рада в першому читані прийняла законопроєкт про спрощення приєднання до електромереж. Про це повідомила нардепка Олена Шуляк на сторінці у Facebook.

«314 «за» – №5009 про спрощення приєднання до електромереж прийнято! Україна займає низькі позиції в рейтингу Doing Business за критерієм приєднання до електричних мереж, що дуууже погано впливає на нашу інвестиційну привабливість. Щоб нарешті виправити цю ситуацію, ми ухвалили №5009. У ньому, зокрема, про те, що строки приєднання до електромереж скоротяться приблизно у 2,5 раза!», – повідомила Шуляк.

Також вона зазначила, що спроститься оформлення земельної документації, скоротиться час проходження дозвільних процедур обленерго. «До слова, в документі є й про запровадження приєднання «під ключ» до 1 МВт, що якісно сприяє розвитку малого і середнього бізнесу», – повідомила Шуляк.

Як раніше писав «Главком», цифровізація та автоматизація мережі перетворюють електричні мережі в Smart Grid – «розумні мережі», що потрібні для розвитку сучасних міст. Це стосується як напряму управління інфраструктурою мереж, так і розвитку діджитал рішень для обслуговування клієнтів. В тому числі й для оформлення послуги нового приєднання до електромережі. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх під час панельної дискусії «Україна 30. Цифровізація».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: