Російські тюремники заявили, що Сенцов відмовився від госпіталізації

Російські тюремники заявили, що Сенцов відмовився від госпіталізації
Олег Сенцов голодує уже понад 100 днів

Російські лікарі оцінили стан Сенцова як задовільний

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов відмовився від госпіталізації в лікарню міста Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ, ЯНАО). Про це повідомив ТАСС начальник управління ФСВП по регіону Олександр Новіков.

«В даний час стан Олега Сенцова оцінюється як задовільний. Від запропонованої госпіталізації в ГБУЗ «Лабитнангська міська лікарня» засуджений відмовився в письмовій формі. Показів до екстреної госпіталізації не встановлено», - сказав Новіков.

В управлінні також повідомили, що не бачать підстав для переведення Сенцова в іншу виправну установи.

«Юридичних підстав, передбачених станцією 81 КВК (Кримінально-виконавчого кодексу РФ. – Ред.) для прийняття рішення про етапування засудженого Олега Сенцова в іншу виправну установи, відсутні», - сказав Новіков.

Раніше російські тюремники спростували інформацію про те, що в разі необхідності буде ухвалене рішення про примусове годування Сенцова, який вже 100 днів голодує в російській в’язниці.

Нагадаємо, 21 серпня виповнилося 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: