Російський політолог розповів, що відбувається у відносинах Путіна й Лукашенка

Російський політолог розповів, що відбувається у відносинах Путіна й Лукашенка
Лукашенку немає більше на кого розраховувати окрім Путіна
Фото: gazeta.ru

Бєлковський: «Путін ніколи не довіряв Лукашенку».

Президент Росії Володимир Путін охоче замінив би невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка на когось зі свого близького оточення, адже не довіряє йому. Таку думку в інтерв'ю «Главкому» висловив політолог Станіслав Бєлковський.

«Путін ніколи не довіряв Лукашенку, особисто ставиться до нього досить негативно і волів би замінити його на іншу фігуру, наприклад, на когось із великих російських бізнесменів російського походження. При цьому ця особа має бути з путінського оточення, бо для Путіна особисте завжди було важливішим за політичне. Бачите, як він бореться за Медведчука», – наголосив політолог.

Бєлковський також додав, що Лукашенку немає більше на кого розраховувати, окрім Путіна, через те він в унісон із Москвою захопився антиукраїнською риторикою.

«Лукашенко робить усе можливе, щоб врятуватись. Він ображений на власний народ, який, на його думку, виявився зрадником. Окрім Росії, в нього немає жодного союзника в нинішній ситуації, бо той же Китай надто втручатися не стане. Але зверніть увагу: незважаючи на тролінгову пропозицію прибути до Криму, Олександр Григорович так туди і не прибув, і офіційно Крим російським Білорусь досі не визнає», – зауважив Бєлковський .

Раніше Бєлковський заявив, що президент Росії Володимир Путін не бачить потреби витрачати час на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, щоб владнати стратегічні питання, вважаючи, що той нічого не вирішує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: