Російський суд продовжив арешт Сущенка ще на два місяці

Російський суд продовжив арешт Сущенка ще на два місяці
Роман Сущенко 

Захист журналіста Сущенка подаватиме апеляційну скаргу на рішення суду щодо арешту

Московський міський суд продовжив арешт незаконно утримуваного в СІЗО «Лефортово» українського журналіста Романа Сущенка ще на два місяці. Про це повідомив у Твіттері адвокат журналіста Марк Фейгін.

«Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку до 30 березня 2018 року», - написав він.

Адвокат додав, що у четвер, 25 січня, буде подана апеляційна скарга.

Нагадаємо, 27 листопада Московський міський суд продовжив на два місяці строк утримання під вартою Сущенка. 18 січня суд відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенка, а також у черговий раз було відхилено клопотання про надання консулу України в Москві Геннадію Брескаленку статусу громадського захисника.

20 жовтня стало відомо, що Росія завершила слідство у справі Сущенка, яка складається з 10 томів.

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення.

Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна бореться за якнайшвидше звільнення українців, які перебувають у російських тюрмах,серед яких Роман Сущенко, Олег Сенцов та багато інших наших громадян.

Як відомо, Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: