СБУ попередила незаконне вивезення з України майже 40 тис. медичних халатів

СБУ попередила незаконне вивезення з України майже 40 тис. медичних халатів
Фото: пресцентр СБУ

Організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на запроваджені урядом обмеження, вартість затриманої партії становить майже 42 тис. євро

На Волині Служба безпеки України попередила спробу незаконного вивезення з країни масштабної партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Правоохоронці зупинили на митному посту «Ягодин» Волинської митниці вантажівку, що прямувала до однієї із країн Євросоюзу.

Під час митного огляду транспортного засобу було виявлено майже 40 тис. медичних халатів із нетканого синтетичного волокна.

Організатори оборудки  намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні.

Вартість затриманої партії становить майже 42 тис. євро. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Операція проводилася спільно із прокуратурою Волинської області.

Як повідомлялось, уночі 23 березня борт привіз в Україну два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

В Україні на цей час зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні).

У Центрі громадського здоров'я наголосили, що кількість підтверджених випадків постійно змінюється і попросили звертати увагу на час публікації звіту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: