СБУ спіймала понад 200 агітаторів, які поширювали фейки про коронавірус

СБУ спіймала понад 200 агітаторів, які поширювали фейки про коронавірус

Силовики з'ясували, що 10 із 207 агітаторів діяли за дорученнями російських спецслужб

Служба безпеки України викрила 207 інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про коронавірус Covid-19. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Повідомляється, що інформацію про 197 виявлених агітаторів СБУ направила в поліцію. Половина з них вже притягнуто до адміністративної відповідальності. Ще 10 агітаторів діяли за завданням російської сторони. Вони працювали в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Львові, Херсоні, Полтаві та Кропивницького.

«Стосовно них СБУ почала кримінальні провадження за дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ст. 109 і 110 Кримінального кодексу України)», - повідомили у Службі.

При цьому у Кропивницького група агітаторів поширювала не тільки фейки про коронавирусе, але і матеріали терористичної спрямованості, а також займалися вербуванням українців у структури фейкових «ЛНР» і «ДНР».

«СБУ встановлює контакти фігурантів справи зі спецслужбами РФ, обставини, розподіл ролей і рівень поінформованості всіх учасників мережі з реальною метою цих інформаційних атак проти України», - розповіли в спецслужбі.

Також у Службі безпеки зазначили, що з початку карантину було заблоковано понад 2 тисяч інтернет-співтовариств з аудиторією в 800 тисяч користувачів у зв'язку з фейками про Covid-19.

До слова, раніше Пентагон звинуватив Росію у поширенні фейків про Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: