Шість ізраїльтян отримали поранення після обстрілу із Сектора Гази

Шість ізраїльтян отримали поранення після обстрілу із Сектора Гази
В Ізраїлі ракета влучила в житловий будинок, 25 березня 2019 року
Фото: Emmanuel Nahshon/Твіттер

Сектор Гази вперше за 5 років обстріляв передмістя Тель-Авіва

Влада Ізраїлю повідомляє про те, що внаслідок ракетного обстрілу із Сектора Гази поранення отримали шість громадян. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Ракета влучила в будинок в місті Мішмерет, який розташований на півночі від Тель-Авіва. Від попадання в будинку почалася пожежа, а серед постраждалих є дитина.

Востаннє подібні обстріли відбувалися в 2014 році, коли Ізраїль проводив операцію із зачистки Сектора Гази. До цього дві ракети були запущені у Тель-Авів 14 березня. Проте вони не спричинили жертв. 

Зазначимо, в кінці березня 2018 року ситуація на кордоні Сектора Гази з Ізраїлем почала загострюватися у зв'язку з масовими протестами палестинців і, як наслідок, їхніх зіткнень з ізраїльськими солдатами, що призвело до численних жертв серед демонстрантів - загинуло понад 200 осіб. Пік заворушень припав на рішення президента США Дональда Трампа перенести американське посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму. Слідчі ООН заявили про наявність ознак воєнних злочинів в діях військових Ізраїлю минулого року в районі Сектору Гази. 

На початку лютого прем’єр Ізраїлю попередив про можливі нові заворушення на кордоні з Сектором Гази. Також Ізраїль розпочав будівництво нового паркану на кордоні з Сектором Гази. Огорожа зі сталі заввишки шість метрів та довжиною 65 кілометрів має захистити Ізраїль від проникнення терористів.

Також слід зазначити, що коаліція оголосила дату виборів у парламент Ізраїлю – 9 квітня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: