Сорос виділить мільярд на мережу відкритих університетів

Сорос виділить мільярд на мережу відкритих університетів
Мільярдер і філантроп Джордж Сорос

Фінансист розкритикував авторитарну владу Трампа і Цзіньпіна і «перегріту» економіку США

Американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос у своїй промові на Світовому економічному форумі в Давосі оголосив про надання 1 мільярда доларів для початку діяльності мережі відкритих університетів на основі Центрально-європейського університету (CEU) та Bard College, US.

Навчальна платформа буде називатися Мережа університетів відкритого суспільства (The Open Society University Network) і буде допомагати навчанню біженцям, ромам і тимчасово переміщеним особам.

Сорос назвав цей проект найголовнішим у своєму житті.

«Сподіваюся побачити його роботу до своєї смерті», - заявив мільярдер.

Мільярдер також згадав у промові «перегріту» економіку США, домінування Facebook Inc. і авторитарне правління Сі Цзіньпіна, Нарендри Моді, Джейра Болсонаро і Дональда Трампа, якого він назвав «шахраєм і абсолютним нарцисом».

«Як довгострокова стратегія наша головна мета полягає в доступі до якісної освіти, зокрема освіти, яке зміцнює автономію особистості, розвиває критичне мислення,підкреслюючи академічну свободу.

Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення в усьому світі, не буде перебільшенням сказати, що 2020 рік і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, але і долю світу», - заявив Сорос.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: