Сотні тисяч людей вийшли у Вашингтоні на марш проти вільного продажу зброї

Сотні тисяч людей вийшли у Вашингтоні на марш проти вільного продажу зброї
«Марш за наші життя» у Вашингтоні
Фото: Getty

Організаторам вдалося менш ніж за два місяці зібрати 3,8 млн доларів на підтримку кандидатів, які виступають за посилення контролю над зброєю

Сотні тисяч людей вийшли у суботу на вулиці Вашингтона, щоб взяти участь у загальнонаціональній акції «Марш за наші життя», присвяченій забороні на вільний продаж зброї.

Марші і демонстрації під такими ж гаслами проходять цього дня в сотнях міст США, а також в країнах Європи, Африки, Азії і в Австралії, повідомляє «Голос Америки».

Організаторами масової протестної акції виступили учні школи Marjory Stoneman Douglas в Паркленд, штат Флорида, де 14 лютого в результаті стрілянини загинули 17 людей. Після цього активісти почали кампанію, що незабаром стала загальнонаціональною, вимагаючи заборонити вільний продаж зброї і посилити контроль у цій сфері.

Незважаючи на широку громадську підтримку, федеральна влада у Вашингтоні і Конгрес США поки не відповіли на вимоги школярів з Флориди.  

Дебати про необхідність посилення контролю за зброєю спалахують в США з новою силою після кожної трагедії, пов'язаної з масовою стріляниною. Проте, поки ніяких помітних змін в цій сфері так і не відбулося.  

Організатори національної акції вже заявили, що менш ніж за два місяці їм вдалося зібрати 3,8 мільйона доларів. Ці гроші підуть на підтримку кандидатів, які виступають за посилення контролю над зброєю, на майбутніх проміжних виборах до Конгресу США, що відбудуться восени.

Ініціативу школярів публічно підтримали багато знаменитостей в США. Очікується, що в суботній акції в Вашингтоні візьмуть участь актор Джордж Клуні, співачки Аріана Гранде, Мілі Сайрус інші.

Нагадаємо, губернатор Флориди Рік Скотт 9 березня підписав закон, який дозволяє вчителям носити зброю у школах.

Як відомо, 14 лютого у школі міста Паркленд штату Флорида сталася стрілянина. Спочатку повідомлялося про щонайменше 20 постраждалих. Пізніше стало відомо, що загинули 17 людей.

Підозрюваний у нападі на учнів школи у Флориді з вогнепальною зброєю 19-річний Ніколас Круз зізнався у скоєному.

Йому загрожує смертельний вирок.

Нагадаємо, тисячі американців вийшли на протест у місті Форт-Лодердейл, штат Флорида (США), закликаючи владу посилити контроль за зброєю в країні.

20 лютого прес-секретар Білого дому повідомила, що президент США Дональд Трамп підтримує посилення контролю за обігом зброї в країні.

Натомість Верховний суд США відхилив позов про посилення контролю за обігом зброї

Згодом президент США Дональд Трамп запропонував дозволити вчителям носити із собою зброю для самооборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: