«Справа Шеремета»: адвокат Юлії Кузьменко скаржиться, що під час засідання суддя… спала

«Справа Шеремета»: адвокат Юлії Кузьменко скаржиться, що під час засідання суддя… спала
Адвокат заперечує, що Влад Добош відмовився від захисту Юлії Кузьменко

Захист волонтерки намагається потрапити до генпрокурорки Венедіктової

Генпрокурорка Ірина Венедіктова не зв’язувалася із захистом підозрюваної у «Справі Шеремета» дитячої лікарки Юлії Кузьменко, хоча адвокати неодноразово до неї звертались. Про це «Главкому» повідомив адвокат Тарас Безпалий.

«Ми неодноразово писали на її ім’я різні скарги, проте всі вони «спускаються» від генпрокурора до головного прокурора відділу, потім потрапляють до прокурора у цій справі Сергія Зузака. І він нам відписує, що слідство діє у рамках закону. Я сподіваюся, що найближчим часом карантин закінчиться, всі державні органи нормально запрацюють, і тоді ми намагатимемося потрапити на зустріч до Венедіктової чи її заступників і переконати, що немає підстав для утримання Юлії під вартою», - сказав він.

Термін розслідування справи продовжено до 12 червня, проте адвокатам невідомо, які ще слідчі дії заплановано. Їм відмовляють, посилаючись на таємницю слідства.

«Причинами продовження слідство назвало необхідність провести ряд експертиз, знайти нові докази. Але які нові докази вони за пару місяців збираються знайти, якщо не знайшли за чотири роки (від загибелі Павла Шеремета – «Главком»)? Але ж на частину наявних доказів, які є на користь Кузьменко, слідство просто не звертає уваги. Складається враження, що посадити хочуть за будь-яку ціну», - зазначив Безпалий.

Щодо того, чи слід очікувати таких продовжень слідства до грудня, коли спливе термін розслідування справи, адвокат зазначив: «У них зараз порожні матеріали – нема чого передавати до суду. Я схиляюсь до того, що вони продовжуватимуть строки до 12 грудня, і таке право у них є. Водночас генпрокурор Ірина Венедіктова нещодавно в інтерв’ю сказала, що до 12 червня цю справу потрібно передати до суду. Тому прогнозувати, як воно буде, важко».

Крім того, Безпалий «не в курсі», як проходить розслідування позову проти ексзахисника Кузьменко Влада Добоша, якого звинувачують у тиску на суддів. Він заперечує, що пару місяців тому у команді захисту Кузьменко стався конфлікт, у результаті якого від подальшої роботи над справою Добош відмовився. «Ні, такого не було», - говорить він.

Адвокат також обурений, що доки слідство всіляко затягується, навіть суд висловлює свою неповагу до цієї справи.  

«Зверніть увагу: під час розгляду апеляції суддя Київського апеляційного суду Тетяна Росік просто… спала! Я вважаю, це повна неповага. Людина нагло досипала під час засідання», - нарікає він.

Нагадаємо, що Юлія Кузьменко залишиться під вартою до 30 травня. Київський апеляційний суд розглянув скаргу захисту підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко, і залишив її без задоволення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: