Справу про «прорив Саакашвілі» можуть доповнити новими статтями

Справу про «прорив Саакашвілі» можуть доповнити новими статтями

Слідчі військової прокуратури встановлять, що сталося, зберуть докази і кваліфікують цю подію за статтями ККУ

За фактом прориву державного кордону екс-головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі та його прихильниками можуть з'явитися інші статті Кримінально-процесуального Кодексу. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив помічник голови Держприкордонслужби України.

«Слідчі військової прокуратури встановлять, що, власне, кажучи, сталося, зберуть докази і кваліфікують цю подію за статтями ККУ. Це незаконне перетинання державного кордону групою осіб, це організація незаконного перетину державного кордону, нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцям під час виконання службових обов'язків. Можливо, з'являться ще інші статті», – зазначив він.

Водночас нардеп, радник голови МВС Антон Геращено у коментарі телеканалу «112 Україна» додав, що наразі поліція і прокуратура ідентифікують осіб, які разом із Саакашвілі порушили кордон України.

Геращенко назвав це провокацією і «дуже небезпечним прецедентом». «Задача провокаторів була така – щоб побачити кров, щоб хтось їх побив, щоб влада використала щодо них дубинки чи зброю. Потім вони могли б далі піднімати хвилю народного протесту. Цього не сталось. А до відповідальності будемо притягувати», – підкреслив він.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон в неділю ввечері. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону у «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Відомо, що Саакашвілі й депутати не проходили прикордонний контроль. Політика вже внесли в «чистилище» «Миротворця».

Держприкордонслужба готує матеріали для прокуратури по трьох епізодах прориву.

У МВС запевняють, що під час інциденту з проривом кордону прихильниками Михайла Саакашвілі тілесні ушкодження отримали 11 бійців Національної поліції та п’ять працівників Держприкордонслужби.

Раніше Саакашвілі планував перетнути кордон з Україною у КПП «Краковець», згодом змінив плани та намагався прибути на Інтерсіті з Перемишля до Києва, однак рух його потяга заблокувала «Укрзалізниця».

Після невдалої спроби приїхати до України потягом, Саакашвілі заявив, що повертається до «першого плану» та в'їзду через «Краковець», а згодом заявив, що їде у ПП «Шегині».

Раніше Саакашвілі заявив журналістам, що не має плану дій на випадок, якщо його не впустять в Україну.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Михайла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускав, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: