Стало відомо, скільки коштуватиме підготовка до ювілею Незалежності

Стало відомо, скільки коштуватиме підготовка до ювілею Незалежності
Україна витратить мільярди на свято
Фото: відкриті джерела

На урочистості планують потратити 5,423 мільярда гривень

Згідно із Висновком Міністерства фінансів України до проєкту розпорядження Кабінету міністрів України «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України», відповідно до фінансово-економічних розрахунків до проєкту акта його реалізація потребуватиме коштів з державного та місцевих бюджетів в обсязі 5 423,2 млн грн, у тому числі додаткова потреба становитиме 840,5 млн гривень.

У Мінфіні вважають, що до проєкту плану заходів мають бути включені лише заходи, що мають відповідне фінансове забезпечення. Водночас їх реалізація має здійснюватися за рахунок і в межах видатків державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

На самі урочистості прогнозується витратити близько 100 млн грн. Прогнозована сума витрат в обсязі 5,4 млрд грн включає витрати на будівництво та модернізацію низки об’єктів. Зокрема модернізація шістьох регіональних аеропортів, розбудова євроколії Київ-Львів-Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит тощо.

Як повідомлялося, уряд затвердив план заходів із підготовки і відзначення Дня прапора і 30-ї річниці незалежності України.

Так, до Дня прапора передбачено проведення церемонії урочистого підняття держпрапора України за участю президента, керівників органів держвлади в Києві і населених пунктах, де реалізовано проект «Найбільший державний прапор України», а також у дипломатичних установах за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: