Суд розпочне обирати запобіжний захід сину Авакова о 17:00

Суд розпочне обирати запобіжний захід сину Авакова о 17:00
Олександр Аваков

Слідчий суддя у справі - Віталій Українець

Солом’янський районний суд Києва розпочне розгляд клопотання САП та НАБУ про обрання запобіжного заходу Олександру Авакову о 17 годині, передає прес-служба САП у Facebook.

«Сьогодні о 17:00 в Солом’янському районному суді відбудеться розгляд клопотання детективів НАБУ підтримане прокурорами САП про обрання запобіжного заходу підозрюваній у вчиненні злочину передбаченому ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») приватній особі», - йдеться у повідомленні.

Водночас у САП зазначили, що поінформують додатково про обрання міри запобіжного заходу екс-заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю та представнику фірми-переможця тендера.

Як повідомляв «Главком», сьогодні до суду надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу сину Авакова.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина глави МВС Арсена Авакова. У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

Згодом стало відомо, що Олександр Аваков затриманий. 

О 15:20 31 жовтня сина глави МВС Олександра Авакова, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли у НАБУ. 

САП і НАБУ повідомили про підозру в розкраданні державних коштів сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру та колишньому заступнику міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю.

Третій фігурант справи - керівник ІТ-компанії Turboseo Володимир Литвин. Його доставили з Харкова до Києва.

Станом на середу, 1 листопада, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме про арешт для всіх трьох фігурантів «справи рюкзаків Авакова» з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що його син доведе свою невинуватість у суді.

Правоохоронці доставили Олександра Авакова в ізолятор тимчасового утримання.

Читайте також статті «Главкома»:

Рюкзак на голову. НАБУ наносить удар по Авакову

Як Аваков впливав на справу проти свого сина. Оприлюднено нові деталі

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: