Тайські вчені розробили тест для швидкого виявлення коронавірусу

Тайські вчені розробили тест для швидкого виявлення коронавірусу
Вчені всього світу працюють над створенням нових тестів та ліків від коронавірусу

Клінічні випробування експрес-тесту планується розпочати в наступному місяці

Тайські науковці з Інституту науки і технологій Відьясірімедхі розробили експрес-тест, який може виявити в організмі людини коронавірус за 30-45 хвилин. Про це повідомляються тайські газети Bangkok Post та MHTai.

Як зазначається, клінічні випробування цього експрес-тесту планується розпочати наступного місяця. Цей тест може надати результат за 30-45 хвилин. Для запланованих випробувань готуються виробляти до 4 тис. експрес-тестів щодня. Вартість кожного з них становитиме приблизно 475 батів (15 доларів).

У свою чергу управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів королівства рекомендує не купувати тести на коронавірус, що продаються в інтернеті, оскільки жоден із них не був сертифікований владою.

До речі, на початку лютого у Таїланді заявили, що знайшли успішний метод лікування коронавірусу. Зокрема, медик лікарні Раджавіті в Бангкоку Криансак Атипорнванич лікував 71-річну пацієнтку з Китаю комбінацією препаратів проти ВІЛ «Лопінавір/Ритонавір» і значних доз озельтамівіру, призначеного для лікування грипу.

Станом на середу, 18 березня, кількість нових зареєстрованих випадків захворювання на коронавірус нового типу COVID-19 у світі зросла на 13 тис. 387 осіб. Також зафіксовано 737 нових летальних випадків.

Нагадаємо, в Україні 17 березня зафіксовано сім нових випадків інфікування коронавірусом. Таким чином станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, із них два летальні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: