Трамп поскаржився, що зимові свята провів на самоті у Білому домі

Трамп поскаржився, що зимові свята провів на самоті у Білому домі
Дональд Трамп
Фото: AP

Меланія Трамп провела більшість відпустки на президентському курорті в Південній Флориді

Президент США Дональд Трамп поскаржився, що зимові свята провів на самоті у Білому домі.

Про це повідомляє Politico.

«Я був один у Білому домі протягом шести або семи днів. Було дуже самотньо. Моя сім'я була у Флориді. Я сказав залишитися там і насолоджуватися», - сказав Трамп.

Хоча перша леді Меланія Трамп провела більшість відпустки на президентському курорті в Південній Флориді, на Різдво вона все таки повернулася в Білий дім до чоловіка і вони відвідали американських військових в Іраку та Німеччині.

«Я відчував, що повинен бути тут (у Білому домі - ред.) на випадок, якщо люди (демократи Конгресу США - ред.) захочуть прийти і домовитися про безпеку кордону», - сказав Трамп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп видав розпорядження про замороження виплат федеральним працівникам у 2019 році.

Згідно з цим документом, скасовується заплановане підвищення заробітної плати на 2,1%.

Нещодавно повідомлялося, що часткове припинення роботи уряду США («шатдаун»), ймовірно, триватиме до 2 січня 2019 року, оскільки обидві палати Конгресу не ухвалили бюджет. Раніше Трамп заявив, що тимчасове припинення роботи Сенату США триватиме доти, доки законодавці не згодяться ухвалити рішення щодо будівництва стіни на кордоні Штатів і Мексики.

Нагадаємо, каменем спотикання при погодженні бюджету стала вимога президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою, чому противляться демократи.

Раніше Сенат США ухвалив тимчасовий бюджет країни до 8 лютого 2019 року. У документі не вказані 5 млрд доларів, що стали предметом суперечки.

Часткове призупинення роботи федеральних установ США почалося опівночі 22 грудня через відсутність грошей внаслідок суперечки через ухвалення бюджету. Доки дебати щодо бюджету тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Частину чиновників відправили в неоплачувані відпустки, інші продовжують роботу без оплати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: