У Конгресі США проведуть перше голосування щодо імпічменту Трампа

У Конгресі США проведуть перше голосування щодо імпічменту Трампа

Резолюція має забезпечити «прозорість процедури» імпічменту президента США Дональда Трампа

Після ухвалення резолюції Білий дім не матиме підстав нехтувати повістками, якими посадовців викликають для свідчень

Палата представників Конгресу США у четвер, 31 жовтня, проведе перше голосування щодо резолюції про імпічмент президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі заявила в листі до законодавців, що палата просувається вперед з голосуванням щодо процедур, «аби усунути будь-які сумніви стосовно того, чи може адміністрація Трампа відмовити в наданні документів, не допускати свідків для показань, нехтувати належно оформленими повістками або чинити перешкоди роботі Палаті представників».

Пелосі також пояснила, що резолюція, яку винесуть на голосування, «встановлює процедуру слухань, які є відкритими для американського народу, дає дозвіл на оприлюднення стенограм свідчень, визначає процедури передачі доказів до юридичного комітету, оскільки вона розглядає потенційні статті про імпічмент та встановлює відповідні права для президента і його захисника».

ЗМІ зазначає, що після ухвалення резолюції Білий дім не матиме підстав нехтувати повістками, якими посадовців викликають для свідчень.

Раніше повідомлялося, що в американському Конгресі поновили слухання у справі про імпічмент президенту Дональда Трампа.

Після Філіпа Рікера в понеділок перед комітетами давав свідчення Чарльз Купперман, колишній заступник радника з нацбезпеки, у вівторок - Олександр Віндман, головний експерт Ради нацбезпеки Білого дому по Україні, в середу - Кетрін Вілбаргер, в.о. помічника міністра оборони з міжнародної безпеки, а в четвер - Тім Моррісон, головний радник з Росії і Європі в Раді нацбезпеки президента США.

Як відомо, в п’ятницю федеральна суддя Беріл Ховелл відхилила запит про незаконність процесу імпічменту. Вона також наказала передати комітету Палати з питань судової влади повний звіт колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори в США 2016 року, включаючи секретні матеріали.

15 вересня, виконувач обов’язків помічника держсекретаря США, який відповідає, зокрема, за російсько-український напрям, Філіп Рікер відвідував Берлін і Москву, де зустрічався з урядовцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: