У Львівській єпархії УПЦ МП назвали умови компромісу з Київським патріархатом

У Львівській єпархії УПЦ МП назвали умови компромісу з Київським патріархатом
Архієпископ Львівський і Галицький, член Священного синоду УПЦ МП Філарет 

Архієписком Філарет говорить, що має добрі християнські відносини і порозуміння і з УПЦ КП, і з УАПЦ

Архієпископ Львівський і Галицький, член Священного синоду УПЦ МП Філарет говорить, що найбільший компроміс, який може бути зі священниками Київського патріархату – це повага, порозуміння і бажання жити, працювати разом, там де це можливо згідно з канонами. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами архієрея, у Львові діє Рада церков і релігійних організацій. «Ми часто зустрічаємося (з представниками інших кофесій – ред.) у форматі області і міста, за участю голови Львівської облдержадміністрації і міського голови. В нас в регіоні є тісний діалог зі всіма архієреями, йдеться і про УПЦ КП, і про УАПЦ. В нас добрі християнські відносини і порозуміння. Хотів би, щоб за будь-яких обставин ці відносини лишилися», - наголошує архієпископ Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет.

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення Синоду Вселенського патріархату щодо української церкви. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: