Міністерство охорони здоров'я розповіло про майбутні привілеї для щеплених

Міністерство охорони здоров'я розповіло про майбутні привілеї для щеплених
Визначати щеплених українців планують через додаток «Дія»
Ілюстративне фото

Вакциновані громадяни матимуть певні послаблення у випадку нового локдауну

У Міністерстві охорони здоров'я України розглядається можливість створення окремих привілеїв для людей, які зробили собі щеплення проти Covid-19. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю виданню «Апостроф». Вводитись такі привілеї, за його словами, будуть відповідною постановою Кабінету міністрів.

«Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання «внутрішнього» ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в додатку «Дія», який підтверджує факт щеплення від Covid-19», – зазначив Кузін.

Він пояснив, що під час карантину люди, які отримали щеплення, зможуть відвідувати різні заклади, закриті для інших.

«Серед різних опцій, в тому числі, розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені від коронавірусу клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян», – підкреслив головний санлікар.

Раніше стало відомо, що у Львівській області зафіксовано три випадки захворювання коронавірусом, викликаного штамом «Дельта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: