У Польщі Дуду просять зібрати Раду нацбезпеки через агресію РФ в Азовському морі

У Польщі Дуду просять зібрати Раду нацбезпеки через агресію РФ в Азовському морі
Гжегож Схетина
Лідер найбільшої опозиційної партії Польщі «Громадянська платформа» (РО) Гжегож Схетина звернувся до президента країни з ініціативою про скликання Ради нацбезпеки країни через агресивних дії РФ у Керченській протоці.  

Про це він повідомив у Twitter.

«Прошу про невідкладне скликання Ради національної безпеки у зв’язку із ситуацією в Україні після агресивних дій російського флоту проти кораблів українського Військово-морського флоту у Керченській протоці в Азовському морі»,- написав Схетина.

В ефірі телеканалу tvn24 Cхетина пояснив, що він ініціював скликання Ради нацбезпеки країни, оскільки, на його думку, у світлі загострення ситуації на півдні України «президент мовчить», а уряд «нічого не зробив». Він звернув увагу, що президент РП відреагував на агресію Росію проти України «через кілька днів».

Він зазначив, що польським політикам потрібно поговорити про загрози, що виникають через ситуацію в Україні.

Він підкреслив, що Польща завжди мала ініціативу в Європі у справі України, а «сьогодні польського голосу немає».

Cхетина повідомив, що як голова комісії Сейму РП у закордонних справах він зустрінеться у середу в Бундестазі з німецькими партнерами, де обговорюватиме ситуацію в Україні. Він додав, що свіжу інформацію про останні події в Україні він отримав від посла України в Польщі Андрія Дещиці.

Рада національної безпеки Польщі є дорадчим органом президента країни. До неї, крім президента, входять прем’єр-міністр, глави МЗС, МВС, Міноборони, координатор з питань спецслужб, голова Бюро нацбезпеки, голова канцелярії президента, а також лідери політичних угруповань, які мають своє представництво у парламенті. 

Як відомо, у списку, затриманих російськими силовиками в Керченській протоці 25 листопада, який розповсюдили ЗМІ, міститься 24 прізвища українських моряків.

Нагадаємо, 27 листопада слідчі СБУ в Одеській області та військові прокурори Військової прокуратури Південного регіону України оголосили підозру вісьмом прикордонникам ФСБ та Збройних Сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

У ВМС ЗСУ заявили, що під час обстрілу українських кораблів у Керченській протоці російські спецпризначенці мали за мету знищити українських військових.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд закликала міжнародне співтовариство визнати війною в Європі захоплення росіянами українських кораблів в Азовському морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: