Угорщина пояснила Лаврову, чому треба постачати газ через Україну

Угорщина пояснила Лаврову, чому треба постачати газ через Україну
Припинення транзиту газу через Україну «завдасть шкоди» Угорщини, заявив глава МЗС Сіярто
Фото з відкритих джерел

Західна сусідка України дала негативну оцінку «Північному потоку – 2»

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто оцінив можливе припинення транзиту газу через Україну на пресконференції за підсумками переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим. Його слова передає ТАСС.

«Якщо можна постачати газ через «Північний потік», то я не розумію, чому не можна поставляти через південно-східний напрямок», – заявив Сіярто.

Він пояснив, що угорська сторона розглядає дане питання зі стратегічної точки зору. За його словами, якщо транзиту газу через Україну не буде, то це «завдасть шкоди» Угорщині.

Напередодні в МЗС Росії розповіли, що з жовтня цього року Угорщина зможе отримувати російський газ по південному напрямку, тобто через газопровід «Турецький потік». З 1 січня 2021 роки таким чином газ поставляється в Сербію, Угорщина повинна стати наступним пунктом маршруту. Також поставки йдуть в Туреччину, Болгарію, Грецію і Північну Македонію.

22 серпня було закінчено укладання труб другої нитки російського газопроводу «Північний потік – 2» у виключній економічній зоні Данії.

Як повідомлялося, в Україні може з’явитися робоча група з нейтралізації загроз «Північного потоку – 2».

Також стало відомо, що Вашингтон введе санкції проти двох російських громадян і одне судно через будівництво «Північного потоку – 2».

До слова, президент України Володимир Зеленський порівняв запуск «Північного потоку – 2» з фільмом із поганою кінцівкою.

Повідомлялося, що заява «Газпрому» про «Північний потік – 2» обвалила європейські ціни на газ.

Раніше у Сенаті рознесли угоду США та Німеччини щодо «Північного потоку – 2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: