Україно-польське протистояння: призначено дату надзвичайної зустрічі

Україно-польське протистояння: призначено дату надзвичайної зустрічі

Засідання Консультаційного комітету президентів відбудеться у Кракові

Надзвичайне засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі відбудеться у п’ятницю, 17 листопада, у Кракові.

Темами зустрічі стануть двосторонні питання та підготовка саміту «Східного партнерства». Про це заявив співголова комітету з польської сторони Кшиштоф Щерський, повідомляє Dzieje.pl.

На чолі української делегації виступить заступник керівника Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв. У зустрічі також візьмуть участь представники міністерств закордонних справ обох країн і радники президентів України та Польщі.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці

Раніше видання Dziennik з посиланням на свої джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В’ятровичу заборонено в’їзд до Польщі. 

Також, за даними цього польського видання, Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд В'ятровичу.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: