У Криму українські музиканти записали реп на вірш Шевченка (відео)

У Криму українські музиканти записали реп на вірш Шевченка (відео)
Співачка Юлія Качула та репер Міха
Скріншот фото: відео Юлії Качули

Шевченко дуже цінував Гоголя за українські патріотичні твори

До 207-ї річниці кримська співачка Юлія Качула та український репер Міха заспівали вірш Шевченка «Гоголю» в жанрі репу для проєкту «Апокриф: Порепані вірші».

«Шевченко дуже цінував Гоголя за українські патріотичні твори, зокрема повість Тарас Бульба. За його сатиричне змалювання в «Ревізорі» й «Мертвих душах» прогнилої, деградуючої московської (від Московія) дійсності. Дякую, Тарасе, за орієнтир – створювати речі, щоби не росли, як богилова, покоління оглухлих та німих», – розповіли виконавці, представляючи пісню.

Нагадуємо, вірш Гоголю Тараса Шевченка лежить в основі пісні «За думою дума», яку виконував український оперний співак Борис Гмиря. Музику до пісні написав Яків Степовий.

Нагадаємо, 9 березня виповнюється 207 років від дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Сьогодні чудовий привід послухати десять хітів Шевченка у виконанні сучасних музикантів.

Посольство США в Україні нагадало про зв’язки Тараса Шевченка зі США та дружбу з афроамериканським актором Айорою Олдріджем.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко розповіла, Шевченко дає можливості українцям набратися не лише праведного гніву, але й надії, справедливості й правди.

Предстоятель ПЦУ блаженнійший митрополит Епіфаній розповів, що Шевченка намагалися представити атеїстом, бо він критикував тогочасну російську церкву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: