В Україні одужує перший пацієнт, який захворів на коронавірус

В Україні одужує перший пацієнт, який захворів на коронавірус
Житель Чернівців, який підхопив коронавірус, одужує

У першого хворого на коронавірус в Україні вже негативний результат тесту

У мешканця Чернівців, який нещодавно повернувся з Італії та став першим інфікованим коронавірусом в Україні, останній проведений тест на коронавірус дав негативний результат.

Про це заявила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталії Гусак.

Вона наголосила, що про одужання можна говорити лише тоді, коли у пацієнта буде два поспіль негативні результати тестування на коронавірус.

«Сьогодні ми отримали перший негативний від пацієнта №1, у якого попередні результати були позитивні. Тобто ми можемо говорити, що через дві доби у цього пацієнта так само відберуть зразки, і якщо результат так само буде негативний, то можемо говорити про одужання і пацієнт буде виписаний», – зазначила вона.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксовано першу людину, інфіковану короновірусом. Чоловік повернувся з Італії та відчув себе зле. Його було ізольовано у медичному закладі, де він і лікувався усі ці дні. 

Станом на ранок 16 березня  в Україні відомо про п’ять випадків зараження коронавірусом, один із них летальний – 13 березня від коронавірусу померла 71-річна пацієнтка з Радомишля на Житомирщині.

За останніми даними в Чернівецькій області зафіксували два нові випадки зараження коронавірусом. Загалом, в Україні лабораторно підтверили 5 випадків COVID-19.

Як повідомлялося, з 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших обмежувальних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: