Вчені з'ясували, що нестача вітаміну В6 ускладнює перебіг коронавірусу

Вчені з'ясували, що нестача вітаміну В6 ускладнює перебіг коронавірусу
Вчені з'ясували, що нестача вітаміну В6 ускладнює перебіг коронавірусу

Вітамін B6 також може допомогти в боротьбі з наслідками коронавірусу

Вчені Університету Хіросіми в Японії з'ясували, що вітамін В6 полегшує цитокіновий удар у пацієнтів з важкою формою коронавірусу.

Про це пише MedicalXpress.

За словами автора дослідження професора Танутчапорна Кумрунгзе, вітамін B6 також може допомогти в боротьбі з наслідками коронавірусу. Речовина зменшує запалення, кількість інфламасом, що відповідають за активацію запальної відповіді, полегшує окислювальний і карбонільний стрес, запобігає тромбозу.

Вчені з'ясували, що у людей з хронічними запаленнями, гіпертонією, ожирінням, діабетом і серцевими захворюваннями рівень вітаміну В6 завжди нижче, ніж у здорових.

При дефіциті цього елемента імунний захист стає гірше.

Раніше повідомлялося, що хворі на коронавірус можуть різко відчути погіршення стану і навіть померти за через пошкодження легенів, мозку чи печінки, ймовірною причиною чого вважають цитокіновий шторм, коли імунна система занадто сильно і нерозбірливо реагує на інфекцію.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що він стурбований появою в ЗМІ різних країн повідомлень про виявлений у дітей загадковий синдром, і закликав лікарів звернути увагу на цю проблему.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: