Виробники Moderna збільшать виробництво вакцини, але рецепт триматимуть у секреті

Виробники Moderna збільшать виробництво вакцини, але рецепт триматимуть у секреті
Компанія Moderna вже надала значну кількість вакцин біднішим країнам, в основному завдяки своїй роботі з урядом США
Фото: Unsplash

Moderna перейшла від нульового виробництва до 1 мільярду доз менш ніж за рік

Компанія Moderna обіцяє збільшити виробництво вакцини від коронавірусної інфекції, але формулу препарату не стане розкривати. Про це заявив голова компанії Нубар Афеян, пише Associated Press.

Він зазначив, що керівництво компанії вирішило розширити виробництво власної вакцини замість того, щоб ділитися формулою.

Він зазначив, що Moderna перейшла від нульового виробництва до 1 мільярду доз менш ніж за рік, тому збільшення виробництва під силу компанії.

«Ми думаємо, що зможемо зрости з 1 до 3 мільярдів доз препарату у 2022 році», – сказав Афеян.

Він нагадав, що компанія вже надала значну кількість вакцин біднішим країнам, в основному завдяки своїй роботі з урядом США. Також Moderna тепер працює з урядами кількох країн, «щоб допомогти їм забезпечити поставки препарату в країни з низькими доходами».

За словами Афеяна, ймовірно, що 40 мільйонів доз почнуть відправлятися в останні три місяці цього року, а решту відправлять наступного року.

Нагадаємо, стратегічна консультативна група експертів з імунізації Всесвітньої організації охорони здоров'я рекомендувала отримувати додаткову дозу будь-якої вакцини проти коронавірусу людям з ослабленим імунітетом.

Раніше Регулятор ЄС затвердив щеплення третьою дозою вакцини Pfizer.

Крім того, ВООЗ офіційно дала визначення постковідному синдрому. Дивіться перелік симптомів.

До слова, МОЗ назвав усі симптоми «легкого» коронавірусу. У міністерстві нагадали, що вакцинація допомагає мінімізувати ризик тяжкого перебігу та смерті від хвороби.

Нагадаємо, в Україні у громадському транспорті, який здійснює міжрегіональні перевезення, з 21 жовтня як від водіїв, так і від пасажирів вимагатимуть covid-сертифікати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: