Вісім мільйонів доз. COVAX схвалив запит України на отримання вакцини від коронавіруса

Вісім мільйонів доз. COVAX схвалив запит України на отримання вакцини від коронавіруса
Вісім мільйонів доз вакцини Україна отримає безкоштовно (ілюстративне фото)
Фото: Sanofi Pasteur/Flickr

В межах програми Україна також отримає шприци для ін'єкцій вакцини

Україна отримала від фонду COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від коронавіруса. Згідно з програмою Україна гарантовано отримає безкоштовно вісім мільйонів доз вакцини. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцин за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає більше 8 млн. доз вакцини безкоштовно», – написав Ляшко у Facebook.

Першу вакцину Україна може отримати у січні 2021 року, якого саме виробника - невідомо. Вакцинація в Україні орієнтовно стартує 1 березня 2021 року.

8 грудня Велика Британія першою у світі розпочала вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії Pfizer. 

У світі зараз відомо про три перспективні вакцини від коронавірусу. Зокрема, компанії Pfizer та BioNTech оголосили про те, що їхня вакцина продемонструвала ефективність у понад 90% на фінальному етапі випробувань.  

Американська компанія Moderna заявила, що ефективність її вакцини-кандидата від Covid-19 становить 94,5%. Очікується, що вакцина Moderna не буде доступна за межами США до наступного року.  Пізніше компанія заявила, що її вакцина показала 100% ефективності при важких випадках коронавірусу.

Ще один препарат, вакцина Оксфордського університету та AstraZeneca, за підсумками випробувань показала середню ефективність 70%. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: