Волю Стерненку. Сьогодні протестують в Ужгороді, Херсоні, Чернівцях та інших містах (фото)

Волю Стерненку. Сьогодні протестують в Ужгороді, Херсоні, Чернівцях та інших містах (фото)
Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту
Фото: Главком

В Україні розпочалася безстрокова акція «Справедливість Стерненку – справедливість усім!»

У суботу, 27 лютого, відбувається всеукраїнська акція протесту проти вироку політичному активісту Сергієві Стерненку, якого засудили до семи років та трьох місяців ув'язнення з конфіскацією половини майна.

На акцію «Свободу Стерненку» вийшли сьогодні ужгородці. Розпочалася вона о 12 годині на площі Театральній. За словами організаторки Надії Ваць, вимагають звільнити Сергія Стерненка, також реформувати судову та правоохоронну систему. Про це пише Суспільне.

Акція протесту в Ужгороді. Фото: СуспільнеАкція протесту в Ужгороді. Фото: Суспільне

У Запоріжжі на майдані Героїв також пройшла акція на підтримку Сергія Стерненка та інших активістів. Із прапорами, плакатами та парасольками в центрі Запоріжжя зібрались близько півсотні жителів міста, які прийшли підтримати Стерненка, засудженого до семи років і трьох місяців ув’язнення. Про це інформує Укрінформ.

«Це продовження акції на підтримку Сергія Стерненка та інших активістів. Сьогодні ми вийшли попри дощ і надалі будемо виходити, будемо чекати рішення апеляційного суду», – сказав організатор акції, голова ГО «Солідарна молодь Запоріжжя» Віктор Дерев’янко.

Протест у Запоріжжі. Фото: УкрінформПротест у Запоріжжі. Фото: Укрінформ

У Чернівцях 27 лютого також відбулася акція на підтримку Стерненка. Активісти вважають його політичним в'язнем.

Учасники акції тримали у руках плакати з написами: «Сьогодні –його, а завтра усіх нас», «Ні корумпованим судам», «Волю Стерненку». Це вже друга акція в Чернівцях на підтримку засудженого.

Стерненка підтримали в Чернівцях. Фото: АСССтерненка підтримали в Чернівцях. Фото: АСС

Херсонські активісти, які брали участь в акції, в своїх виступах говорили, що рішення суду щодо Сергія Стерненка є політично мотивоване і є небезпечним прецедентом, оскільки може покласти початок переслідувань проукраїнських активістів за надуманими підставами.

Протест у Херсоні. Фото: kherson.lifeПротест у Херсоні. Фото: kherson.life

У Харкові також проходить акція на підтримку Стерненка. Захід розпочався на Майдані Конституції, пише Суспільне. Учасники акції вимагають перегляду справи проти активіста. Вони також планують пройтися ходою до Головного управління Національної поліції Харківщини.

У Харкові активісти вимагають свободи не тільки для Стерненка, а і для Антоненка. Фото: depo.uaУ Харкові активісти вимагають свободи не тільки для Стерненка, а і для Антоненка. Фото: depo.ua

У суботу, 27 лютого, поблизу будівлі Офісу президента в Києві відбувається акція протесту проти вироку політичному активісту Сергієві Стерненку. Спочатку понад чотири тисячі людей зібралося біля Офісу президента. Згодом протестувальники запалили фаєри та пішли до Офісу генпрокурора.

В Одесі 27 лютого кількадесят людей зібралися під слідчим ізолятором, де утримується активіст Сергій Стерненко. Організаторами акції виступили молодіжні організації партій «Європейська солідарність» і «Демократична сокира», але виступали і активісти з інших організацій.

Приморський райсуд назвав активіста Сергія Стерненка винним у викраденні у 2015 році жителя Лиманського району, колишнього депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича, а також розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Сам Сергій Стерненко заперечує причетність до інкримінованих злочинів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: