ВООЗ не рекомендує лікувати хворих на Covid-19 препаратом, який закупила Україна

ВООЗ не рекомендує лікувати хворих на Covid-19 препаратом, який закупила Україна
Ремдесивір був вперше розроблений як експериментальний препарат для лікування Еболи

Висновки нового дослідження показали, що «Ремдесивір» немає значущого ефекту в лікуванні коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує не використовувати препарат «Ремдесивір» для пацієнтів з Covid-19 незалежно від тяжкості захворювання

Відповідна рекомендація оприлюднена на сайті ВООЗ.

Експерти організації зазначають, що наразі «немає доказів того, що препарат покращує стан пацієнтів».

Рекомендації ВООЗ проти використання препарату були розроблені у співпраці з некомерційною організацією Magic Evidence Ecosystem Foundation (MAGIC). До експертної групи входили 28 експертів в галузі клінічної допомоги, четверо пацієнтів і один фахівець з етики.

Дослідження ефективності «Ремдесивіра» почалися 15 жовтня. В цілому було проведено чотири незалежні випробування, під час яких аналізувалися дані понад 7 тисяч пацієнтів. У підсумку експерти дійшли до висновку, що препарат не дає значного впливу на виживаність людей з Covid-19, потребу у штучній вентиляції легень, час одужання та інші показники.

До речі, «Ремдесивіром» лікували президента США Дональда Трампа, коли в жовтні він заразився коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що Кабмін закупив ліки, які ВООЗ визнала неефективними проти Covid-19Зазначимо, що цей медикамент раніше застосовували для лікування вірусу Ебола. На його закупівлю український Кабмін виділив 46,8 мільйона гривень. 

Зазначимо, що «Ремдесивір» не продаватиметься в аптеках. Його будуть постачати відразу до лікарень.

16 жовтня Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що «Ремдесивір» майже не знижує смертність через Covid-19. Інтерв’ю із заступником міністра записували за день до цього.

Нагадаємо, за минулу добу 19 листопада в Україні виявили 14 575 нових хворих на коронавірус. Це на 1218 хворих більше, ніж днем раніше.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: