З «Азовсталі» евакуювали ще 156 людей: зворушливі фото

З «Азовсталі» евакуювали ще 156 людей: зворушливі фото
156 цивільних осіб з Маріуполя прибули до Запоріжжя
фото: Запорізька ОВА

156 цивільних осіб, яких евакуювали з Маріуполя, прибули до Запоріжжя

Сьогодні до Запоріжжя дісталися 156 цивільних осіб, яких 1 травня евакуювали з оточеного російськими окупантами Маріуполя. В Мережі опублікували зворушливі фотографії зустрічі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверенні подякував усім причетним за можливість евакуювати людей з Маріуполя, який залишається в облозі російької армії.

«Це – жінки, діти. Вони були понад два місяці у сховищах. Тільки уявіть! Наприклад, дитині шість місяців, два з яких вона провела під землею, рятуючись від бомб, обстрілів. Нарешті ці люди – у повній безпеці. Вони отримають усю необхідну допомогу», – зазначив Зеленський.

Президент подякував усім, від кого залежав порятунок цих людей. Він запевнив, що влада робитиме все можливе, щоб евакуювати усіх – і цивільних, і військових.

Раніше мер Маріуполя заявив, що щонайменше 200 цивільних осіб залишаються в пастці на сталеливарному заводі разом з бойовиками, і що в цілому в Маріуполі залишаються 100 тисяч цивільних осіб.

Віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук повідомила, що до Запоріжжя прибула колона з 106 людьми, евакуйованими з заводу «Азовсталь» в Маріуполі.

Верещук додала, що припинення вогню навколо «Азовсталі» було недостатньо тривалим, щоб вивести всіх цивільних осіб, «тому ще сотні жінок, дітей і літніх людей знаходяться під завалами».

За її словами, на заводі також знаходяться 40 важкопоранених солдатів, яким терміново потрібна медична допомога. Із 150 осіб, які змогли покинути зруйнований комплекс, 106 були відправлені в Запоріжжя.

Нагадаємо, що вдень 3 травня рашисти почали штурм «Азовсталі».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: