Зеленський обговорив з президентом Фінляндії питання заробітчан

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії питання заробітчан
Володимир Зеленський і Саулі Нііністьо зустрічалися в Києві у вересні минулого року
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, обговоривши питання працевлаштування українських заробітчан. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента в п'ятницю, 22 травня.

Відзначається, що Нііністьо подякував українській стороні за взаємодію в питаннях залучення українців до сезонних аграрних робіт у Фінляндії.

Зеленський зі свого боку підкреслив, що позиція України базується, в першу чергу, на забезпечення умов безпеки українців під час пандемії, а також легалізації трудової міграції.

«Дуже ціную, що з Фінляндією домовлено про легальні контракти більш ніж на три місяці, оформлення медичного страхування і комфортне проходження карантину», - заявив глава держави.

Також Зеленський зазначив, що сезонне співробітництво стає важливим напрямком двосторонньої взаємодії України та Фінляндії і підтвердив зацікавленість Києва в становленні діалогу у сфері менеджменту лісового господарства.

«Україна передала на розгляд фінляндської сторони проект міжурядової угоди про працевлаштування та співпраці у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання, - додав він.

Зазначено, що Саулі Нііністьо запросив президента України після закінчення пандемії коронавірусу відвідати Фінляндію.

Раніше Україна дозволила чартери для заробітчан до Фінляндії. Домовленість була досягнута між МЗС двох країн. Наприкінці квітня дві сотні українців вже полетіли чартером до Фінляндії збирати полуницю.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: