Зеленський підписав закон про «особливий статус» Донбасу

Зеленський підписав закон про «особливий статус» Донбасу
Закон передбачає запровадження особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань
Фото з відкритих джерел

Президент продовжив до кінця 2021 року дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей»

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що продовжує до кінця 2021 року дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що 24 грудня 2020 року закон повернуто з підписом від президента.

Як повідомлялося, законопроєкт №4467 за основу та в цілому підтримали 304 народних депутати.

Законопроєктом пропонується пролонгувати дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» до 31 грудня 2021 року включно.

Верховна Рада 15 грудня ухвалила в цілому законопроект № 4467 про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Документ передбачає запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО тільки «після ... виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України».

Із 2014 року Росія є стороною конфлікту на сході України, підтримуючи матеріально і технічно терористичні утворення «Л/ДНР». У 2014 і 2015 роках армія РФ пішла на пряме військове вторгнення на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію в складі кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистських елементів.

Нагадаємо, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що Україна «ні в якому разі» не відмовиться від Мінських угод і запропонує конкретні дії щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: