Журналісти довідались, за що Найєм отримує $10 тис. в «Укроборонпромі»

Журналісти довідались, за що Найєм отримує $10 тис. в «Укроборонпромі»
До обов’язків Мустафи Найєма входить реалізація інформаційної політики концерну Укроборонпром

Офіційна назва посади, яку займає Найєм, звучить так: заступник генерального директора з питань взаємодії з органами державної влади

Колишній народний депутат і журналіст Мустафа Найєм фактично виконує обов’язки фахівця з комунікацій та піарника на своїй посаді в державному концерні «Укроборонпром». Такий висновок можна зробити з інформації, надісланої концерном, повідомляють «Тексти». Слід зазначити, що офіційна назва посади, яку займає Найєм, звучить так: заступник генерального директора з питань взаємодії з органами державної влади.

Згідно з офіційною відповідлю на запит журналістів, до обов’язків Мустафи Найєма входить реалізація інформаційної політики концерну; здійснення заходів спрямованих на формування позитивного іміджу концерну і його підприємств; організація рекламно-виставкової діяльності; підготовка та організація видання рекламно-інформаційних матеріалів; створення фото-відеоматеріалів для наповнення сайту, участь в засіданнях уповноваженого органу управління з питань діяльності концерну, тощо. Також є і пункт про взаємодію з органами державної влади.

В листопаді 2019 року заробітна плата, отримана Найємом у концерні становила 310,5 тис. грн (що включає місячний посадовий оклад 43 тис. грн), а в грудні 2019 року – 176 тис. грн (що також включає місячний оклад 43 тис. грн). Таким чином, у листопаді та грудні Мустафа Найєм загалом отримав 486,5 тис. грн. Судячи по виплатах він працював у концерні 2 місяці. Виходить 243 тис у місяць, або близько $10 000.

Журналісти подивилися по сайтах пошуку роботи, скільки отримують комунікаційні менеджери чи піарники і побачили що їх зарплата коливаєтсья в рамках 20 - 25 тисяч гривень.

Як зазначили в «Укроборонпромі», розмір нарахування премій, надбавок, доплат працівникам концерну визначаються наказами з урахуванням його фінансово-економічного стану.

Також журналісти просили повідомити, також який запланований результат від діяльності Найєма планується отримати у 2020 році. В «Укроборонпромі» на це запиатння відповіли, що законодавством не передбачено «обов`язку документально фіксувати показники діяльності того працівника, якому виплачуються та чи інша форма виплати додаткової заробітної плати. Аналогічно, такого обов’язку немає щодо запланованих показників діяльності працівника».

Як повідомлялося, 18 грудня уряд призначив екснардепа Лещенка членом наглядової ради «Укрзалізниці».

Наприкінці листопада колишній заступника міністра інфраструктури Олександра Кава написав у на своїй сторінці у Facebook, що середньомісячна зарплата члена наглядової ради Укрзалізниці складає 588 тисяч гривень.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: