ЗМІ: НАБУ збираються звинуватити у держзраді через справу «Трейд коммодіті»

ЗМІ: НАБУ збираються звинуватити у держзраді через справу «Трейд коммодіті»

У пресі пишуть, що ініціатором таких дій є заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський

Спеціальну антикорупційну прокуратуру та детективів Національного антикорупційного бюро можуть звинуватити у держзараді після затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського.  

Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на інформоване джерело.

«СБУ хоче «пришити» САП і НАБУ держзраду. Завели перативно-розшукову справу щодо прокурорів і детективів після того, як пройшла операція по Міноборони і «Трейд Коммодіті», - сказав співрозмовник агенства.

За його словами, ініціатором таких дій є заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, який, за інформацією ЗМІ, був бізнес-партнером президента Петра Порошенка.

Відзначається, що з даного питання відбулося засідання РНБО.

Інших подробиць співрозмовник агентства не повідомив.

Як відомо, НАБУ та САП підозрюють «Трейд коммодіті» у розтраті бюджетних коштів на суму понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міноборони 13 та 18 травня 2016 року.

Загальна вартість укладених 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету становила 1,30 млрд грн.

 Як відомо, НАБУ та САП підозрюють «Трейд коммодіті» у розтраті бюджетних коштів на суму понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі пального для Міноборони 13 та 18 травня 2016 року.

Загальна вартість укладених 14 договорів про постачання пального для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету становила 1,30 млрд грн.

Нагадаємо, 11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: