Екс-ректор Одеського медуніверситету розтратив 220 мільйонів, - МОЗ

Екс-ректор Одеського медуніверситету розтратив 220 мільйонів, - МОЗ
Валерій Запорожан

Перевірка МОЗ виявила низку грубих порушень з боку колишнього ректора медуніверситету

Екс-ректор Одеського національного медичного університету Валерій Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я, пославшись на акт відомчої перевірки медуніверситету.

«Перевіркою виявлено низку грубих порушень з боку колишнього ректора медуніверситету. Зокрема, Валерій Запорожан витратив на свою кафедру більшість закупівельного бюджету медичного університету - 220 мільйонів гривень. Закуплене на ці кошти обладнання використовувалось не для навчання, а для надання платних медичних послуг», - зазначили в МОЗ.

Зокрема, згідно з результатами перевірки, медичне обладнання (на суму 220 мільйонів гривень із 334 мільйонів 670 тисяч гривень), закуплене для кафедри акушерства та гінекології №1, не задіяно у навчальному процесі, а використовувалось для надання платних медичних послуг у гінекологічному відділенні Багатопрофільного медичного центру.

Крім того, виявлено, що оплата праці у медичному центрі відбувалась за рахунок спеціального фонду, а платних послуг на таку суму не надано.

У міністерстві також підкреслили, що ТОВ «Науковий парк «Біометричний інноваційно-технологічний кластер «Бітек», одним із засновників якого є Одеський національний медичний університет, знаходився на території медуніверситету без відповідного договору оренди.

Зазначається, що комісійна перевірка в медуніверситеті тривала з 13 липня по 27 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: