Громадські діячі закликали главу Одеської ОДА Степанова призначити Ройтбурда директором Одеського музею

Громадські діячі закликали главу Одеської ОДА Степанова призначити Ройтбурда директором Одеського музею
Одеський художній музей

До такого рішення Степанова закликали і відомі журналісти

Українські громадські діячі підтримали Олександра Ройтбурда в боротьбі за посаду директора Одеського художнього музею. Ряд повідомлень із закликами до голови Одеської обласної державної адміністрації Максиму Степанову з'явився в соціальних мережах.

Так, наприклад всесвітньо відомий український піаніст, народний артист України Олексій Ботвінов вважає, що не можна проводити призначення на такі посади через рішення депутатів, тому що «очевидно, що на сесіях починається чиста політика і закінчується турбота про культуру».

«Олександр Ройтбурд є одним з найвідоміших і в країні, і в світі діячів культури Одеси, який має в тому числі досвід артменеджменту. Якщо він виявив бажання взятися за таку складну і по суті невдячну справа як керівництво Худ музеєм, що знаходиться, на жаль, в досить жалюгідному стані - він, на мій погляд, має повне право отримати цей шанс. Новації в українській культурі завжди йдуть дуже складно. Але якщо не йти в ногу з часом, нічого не міняти і робити вигляд що ми-апріорі культурна столиця країни, і розвиватися нам не потрібно - то ми можемо скотитися в культурну провінцію», - додав Ботвінов.

Відомий бізнесмен Гарік Корогодський зазначив три причини, за якими вважає, що Ройтбурд впорається з посадою директора.

«Він виграв конкурс - найважливіше. Він професіонал. Він не буде красти - просто повірте», - написав бізнесмен в своєму Facebook. 

У свою чергу, поет і психіатр Борис Херсонський закликав Максима Степанова призначити Ройтбурда директором музею.

«Я повторно звертаюся до Вас - зробіть цей крок! Він вийде далеко за рамки одного приватного питання. Це буде перелом в застійній атмосфері культурного життя міста, що живе за законами «негативної селекції», - написав він. 

До такого рішення Степанова закликали і відомі журналісти Михайло Бейзерман і Наталя Влащенко.

«Сподіваюся що глава ОДА поставить крапку в цьому фарсі, і вольовим рішенням підпише контракт з Ройтбурдом і усуне законодавчу помилку в утвердженні кандидатур на посаду керівників культурних установ», - пише Бейзерман.

«Здається мені, що губернатор Одеської області Максим Степанов теж міг би поставити в цій справі крапку - прийняти політичне рішення. І в кінцевому рахунку-історичне», - зазначила Наталія Влащенко. 

Нагадаємо, конкурс на директора Одеського художнього музею завершився в листопаді 2017 г. На конкурсі переміг Олександр Ройтбурд. Його головним конкурентом був діючий директор музею, мистецтвознавець Віталій Абрамов, який працював в установі багато років. В даний момент Одеський художній музей знаходиться в жалюгідному стані і катастрофічно потребує ремонту.

Підтримав призначення Ройтбурда і глава Одеської ОДА Максим Степанов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: