На Одещині чоловік незаконно переправляв людей через державний кордон

На Одещині чоловік незаконно переправляв людей через державний кордон

Правоохоронці затримали підозрюваного

Канал нелегального переправлення осіб через кордон з корисливих мотивів організував 46-річний житель Роздільнянського району.

Його викрили співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. 

Про це інформує пресслужба ГУ НП в Одеській області, повідомляє «Главком».

Добре орієнтуючись на місцевості, чоловік намагався пішки, в обхід українсько-молдовських пунктів пропуску, перевести на територію Придністров’я свого земляка. За свої послуги правопорушник запросив п’ятнадцять тисяч гривень. П’ять з них, за домовленістю, йому віддали відразу, решту чоловік мав отримати вже після виконання угоди - на території сусідньої Придністровської Молдавської Республіки. 

Дістатися пункту призначення провідникові та його «клієнту» завадили правоохоронці: чоловіків зупинили у прикордонній зоні - в селі Степанівка Роздільнянського району.


За вказаним фактом триває досудове розслідування в рамках провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. У правопорушника вилучили частину отриманих за незаконну послугу грошей, а його самого затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відповідно до санкції статті, за незаконне переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: