Поліція пояснила, за що затримала одеських ультрас

Поліція пояснила, за що затримала одеських ультрас
Форостяк: Під час матчу були здійснені хуліганські дії

Одеських ультрас затримали після закінчення матчу

Поліція в Одесі затримала після матчу прем’єр-ліги між «Чорноморцем» і «Ворсклою» представників ультрас не за патріотичні та націоналістичні гасла, а через їхні хуліганські дії. Про це заявив радник голови Головного управління Національної поліції Одеської області Руслан Форостяк.

«Під час матчу були здійснені хуліганські дії з застосуванням потужної піротехніки, що привело до зупинки матчу та численних звернень від інших глядачів та адміністрації до правоохоронців щоб вгамувати хуліганів, крім іншого було пошкоджено піротехнікою сидіння для глядачів. Проте правоохоронці не втручались і навіть не заходили безпосередньо на стадіон. Після матчу було вирішено доставити одну особу в адміністративному порядку до райвідділу для складання адмінпаперів, але його колеги намагались фізично перешкоджати патрульним поліцейським, тактичній групі виконувати свої обов'язки, вчинили злісну непокору та вдались до фізичного спротиву. Тож додатково до райвідділу поїхало ще близько 12 осіб в адміністративному порядку, де на них були складені протоколи та проведена виховна бесіда», - написав у Facebook Форостяк, реагуючи на пост відомого волонтера Романа Сініцина, який засумнівався в доречності затримання ультрас.

Радник голови поліції Одещини також пояснив, що спецпідрозділи на кшалт батальону особливого призначення не брали участь в охороні публічної безпеки під час матчу, на місці були тільки тактичні групи оперативного реагування патрульної поліції. Тож, за його словами, мова не йде про те, що участь у затриманні брали колишні беркутівці. Ці звинувачення він назвав «фантазією».

«Ключове тут, цих осіб затримано не на стадіоні, а вже після матчу на вулиці, за напад на патрульних», - підкреслив Форостяк.

Напередодні Сініцин повідомив у Facebook, що «ультрас «Чорноморця» у себе на секторі вивісили банер «Кремль, покайся» і назви українських суден, захоплених РФ: «Бердянськ», «Нікополь», «Яни Капу».

«Підсвітили це димами та фаєрами. Одразу після матчу - під сектором жорсткий прийом беркутом... Ви скажете за дим і фаєри? [Поліцейські] у приватних розмовах кажуть «за банер, надійшла команда робити жорстко», - написав Сініцин.

Він також зазначив, що, за його даними, піротехніку одеські ультрас, палять на кожному другому матчі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: