Рішення про стягнення боргу з ОПЗ на користь компанії Фірташа скасоване - Фонд держмайна

Рішення про стягнення боргу з ОПЗ на користь компанії Фірташа скасоване - Фонд держмайна

За словами Трубарова, справу направлено на новий розгляд

Верховний Cуд скасував рішення суду про стягнення боргу з «Одеського припортового заводу» на користь компанії Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа.

Про це 9 липня написав на своїй сторінці у Facebook виконувач обов’язків керівника Фонду державного майна Віталій Трубаров.

«За результатами розгляду касаційної скарги Фонду державного майна, Верховний суд скасував рішення суду міста Южний, за яким Ostchem Holding Limited (Остхем Холдінг Лімітед) мала право на примусове стягнення на території України з ПАТ «Одеський припортовий завод» 5,2 млрд гривень непогашеного основного боргу та 1,57 млрд нарахованої пені відповідно до арбітражного рішення Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма», - повідомив Трубаров.

Він заявив, що не погоджуючись із рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, Фонд подав до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних i кримінальних справ касаційну скаргу та клопотання про зупинення виконання ухвали Южного міського суду Одеської області.

«Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду, ухвали суду першої та апеляційної інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд», - написав Трубаров.

В.о. керівника Фонду державного майна додав, що в кінці липня відбудеться конкурс на обрання радника для приватизації «Одеського припортового заводу», який запропонує шляхи вирішення токсичності боргових зобов’язань підприємства.

Нагадаємо, Фонд державного майна України розпочав процес приватизації перших 22 великих об'єктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: