У Маяках на Одещині відкрили оновлену школу

У Маяках на Одещині відкрили оновлену школу

У Маяківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбудовують сучасний простір: енергоефективний та орієнтований на потреби інклюзивної освіти. Тут навчатимуться понад 1100 учнів.

«Що може бути кращим, аніж будувати школи у своїй країні? Що може бути кращим, аніж будувати своє майбутнє? А школа – це, безумовно, майбутнє. У школярів попереду драйвове життя — навчання в сучасній будівлі, з новими комп’ютерними класами, кабінетами дистанційної освіти. Хочу побажати, аби ви завжди йшли до школи з великим задоволенням. Нехай це будуть не просто стіни, а живий і креативний простір», — зазначив під час відкриття оновленого закладу голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Він нагадав, що у грудні минулого року у селі Маяки побував Президент Петро Порошенко. І рішення про будівництво сучасних приміщень для цієї школи, зокрема, нової спортивної зали та їдальні, було прийнято тоді без жодних вагань.

Очільник області Максим Степанов разом із учителями оглянув нові кабінети та поспілкувався з першокласниками. «Коли є ось такий зворотній зв’язок від найменших учнів, для яких цю школу було створено, дуже чітко розумієш орієнтири, розумієш те, заради чого працюєш», – підкреслив голова Одеської ОДА.

Разом із учнями він переглянув своєрідну карту побажань для України, яку діти зробили торік. А зараз доповнили її планом дій, аби ці побажання втілилися у життя.

Зазначимо, капітальний ремонт школи не здійснювався з 70-х років минулого століття. Тож новий освітній простір створено з урахуванням сучасних технологій і потреб: енергоефективність, пристосованість для учнів з особливими освітніми потребами. Вартість будівництва двоповерхового корпусу для початкових класів становить 62,3 мільйони гривень. Джерела фінансування — Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) та місцевий бюджет.

Окрім того, триває також ІІ черга реконструкції основної будівлі, що передбачає будівництво їдальні та спортивної зали з трибунами для глядачів на 150 місць. З’явиться й тренажерна зала, і приміщення для занять боротьбою та боксом. Цю частину робіт планують завершити до кінця року.

Нагадаємо, цьогоріч в Одеській області було відкрито дві нові школи — в Одесі та Новоєлизаветівці. Розвиток освіти та створення сучасних опорних шкіл у регіоні є одним із ключових пріоритетів Стратегічного плану дій голови Одеської ОДА Максима Степанова «Розумний регіон». Усі опорні школи наразі обладнано класами дистанційної освіти з інтерактивними дошками, високошвидкісним Інтернетом та Wi-Fi.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: