Українське судно зі стріляниною затримало контрабандистів з Танзанії

Українське судно зі стріляниною затримало контрабандистів з Танзанії
У Чорному морі ВМСУ відкрили вогонь для зупинки танзаньського судна
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Судно під прапором Танзанії зупинили та доправили до порту Одеси

Ракетний катер «Прилуки» Військово-морських сил України відкрив попереджувальний вогонь для затримання судна під прапором Танзанії, яке підозрюють у контрабанді.

Про це повідомляє прес-служба ВМС.

Увечері 31 грудня було виявлене судно під прапором Танзанії, яке «обґрунтовано підозрювалося в перевезенні незаконних вантажів».

Для його затримання в море вийшов ракетний катер «Прилуки».

«Судно-порушник було виявлено технічними засобами спостереження на траверзі населеного пункту Курортне (на Одещині — ред.) в межах територіальних вод України, на виклик не відповідало, тому ракетний катер «Прилуки» розпочав його переслідування», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на вимоги зупинитися судно не реагувало, тому ракетний катер відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки.

У підсумку судно під прапором Танзанії зупинили та доправили до порту Одеси.

Також повідомляється, що зупинка іноземного судна здійснювалось при підтримці артилерійських катерів «Аккерман» та «Бердянськ».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в суботу, 29 грудня, підписав закон про прилеглу зону України, що розширює морські території країни.

Метою закону є гармонізація морського законодавства України з законодавством інших причорноморських держав та інших держав-учасниць Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Також закон спрямований на попередження вчинення контрабандних операцій і нелегальних заходів суден до закритих портів тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до закону, прилегла зона - це зона відкритого моря, що прилягає до територіального моря України та зовнішня межа якого знаходиться на відстані не більш, як 24 морських милі, відраховані від вихідних ліній, від яких відміряється ширина територіального моря України

Верховна Рада прийняла законопроект «Про прилеглу зону України» 6 грудня.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: