В Одесі створено мобільні бригади для діагностики коронавірусу на дому

В Одесі створено мобільні бригади для діагностики коронавірусу на дому

Одеські медики служби невідкладної допомоги пройшли навчання з узяття і транспортуванні біоматеріалів для діагностики коронавірусної інфекції

В Одесі в структурі міського Центру невідкладної медичної допомоги 15-50, створені три мобільні бригади для проведення діагностики коронавірусної інфекції Covid-19 на дому. Сьогодні, 6 квітня, відбувся перший виїзд мобільної бригади.

Медики мобільних бригад будуть проводити тестування на Covid-19 за допомогою експрес-тестів і забір біоматеріалу для проведення ПЛР-діагностики пацієнтам, які перебувають на амбулаторному лікуванні і самоізоляції.

Направлення бригади до пацієнта для проведення діагностики Covid-19 буде проводитися на підставі звернення сімейного лікаря, педіатра, лікаря-консультанта кол-центру 15-50 або медпрацівника Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Мобільні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, медичним обладнанням, деззасобами та антисептиками, транспортним середовищем для ПЛР-діагностики та швидкими тестами на Covid-19, придбаними за кошти міського бюджету. При транспортуванні біоматеріалів забезпечується необхідний температурний режим.

Співробітники Центру невідкладної медичної допомоги, які будуть задіяні в тестуванні, пройшли інструктаж з правил використання засобів індивідуального захисту. Також для співробітників мобільних бригад на базі Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України організовано навчання методики забору біоматеріалу, правил його транспортування і передачі в лабораторію.

ПЛР-діагностика Covid-19 буде проводитися на базі централізованої імуновірусологічної лабораторії Одеського обласного лабцентру.

Автомобілі, виділені для роботи мобільних бригад з діагностики Covid-19, будуть піддаватися дезобробці.

Медики і водії автомобілів невідкладної допомоги, які виїжджають до пацієнтів з підозрою на Covid-19, будуть отримувати додаткові доплати за роботу з ліквідації захворюваності на коронавірусну хворобу.

При появі симптомів гострої респіраторної інфекції найперше необхідно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

Також в Одесі працює «гаряча лінія» з питань коронавірусу:

  • 15-50 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів;
  • 0-800-50-15-50 - безкоштовно з мобільних телефонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: