Два легендарні столичні кінотеатри закриваються

Два легендарні столичні кінотеатри закриваються
Кінотеатр «Україна» відкрився в 1964 році

Останнім днем роботи обох кінотеатрів стане 30 вересня

Відразу два найстаріших кінотеатри в центрі Києва припинять свою роботу вже найближчим часом. Закриються кінотеатри «Україна» на вулиці Городецького і «Кінопанорама» на вулиці Шота Руставелі.

Останній день роботи обох кінотеатрів буде в неділю, 30 вересня.

На честь свого закриття в «Кінопанорамі» відбудеться прощальна вечірка «Останній сеанс». На заході покажуть хроніку про кінотеатр і фільм «Панорама» Юрія Шилова.

До 2008 року «Кінопанорама» перебувала в комунальній власності Києва. У 2008 році кінотеатр приватизували. З 2009 року він належить компанії бізнесмена Мохаммада Захура Istil Group. На даний момент «Кінопанорама» вже розірвала контракти з орендодавцем і припиняє покази фільмів.

«Україна» закриється без будь-яких прощальних заходів. Будівлю, де розташований кінотеатр, придбали нові власники, а співробітникам запропонували написати заяви про звільнення. На даний момент немає інформації про нових власників будівлі та подальшу долю кінотеатру.

Чим відомі кінотеатри?

Кінотеатр «Кінопанорама» був побудований в 1958 році як перший експериментальний панорамний кінотеатр СРСР. Відомий як кінотеатр із багаторічною історією показу фестивальних фільмів і ретроспектив майстрів світового кінематографу.

«Україна» відкрився в 1964 році. Це перший київський широкоформатний кінотеатр. Саме тут у 1965 році відбулася прем'єра фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: