У Великобританії до 2027 року встановлять 800 водневих заправок

У Великобританії до 2027 року встановлять 800 водневих заправок

Перша публічна воднева автозаправна станція в Британії

 

Фото: cleandex.ru

В даний час у Великобританії відкрито тільки 12 водневих заправних станцій

Протягом наступних шести років компанія Element Two має намір розгорнути в Великобританії як мінімум 800 водневих заправних станцій. Це стане величезним проривом для британського сектора водневої мобільності, в якому в даний момент спостерігається класична ситуація «курка і яйце», – повідомляє H2 View.

В даний час у Великобританії відкрито всього дванадцять водневих заправних станцій, тому розвиток автомобільного транспорту на водневих паливних елементах йде повільно. З іншого боку – водневі заправки не будуються, так як мало водневих автомобілів.

Британська компанія Element Two, яка фінансується венчурним капіталом (довгострокові інвестиції, вкладені в інноваційні проекти) хоче розірвати це коло, і побудувати до 2027 року на півночі Англії, в Шотландії і Північної Ірландії близько 800 водневих заправок.

«Виробництво водню є наріжним каменем енергетичної політики Євросоюзу і Великобританії, поширення автомобілів на водневих паливних елементах набирає обертів. Водень, безсумнівно, стане ключовим фактором, який дозволить досягти декарбонізації в транспортній та енергетичній галузях», - сказав колишній державний секретар Великобританії і лідер ліберал-демократів, член ради директорів компанії Element Two Вінс Кейбл.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: