Волонтери у Вінниці друкують для медиків маски на 3D-принтері

Волонтери у Вінниці друкують для медиків маски на 3D-принтері
До ініціативи вже долучилися іще близько десяти вінничан, які самі шукають матеріали та друкують маски для медиків на домашніх 3D-принтерах

Волонтери очікують надходження пластику та планують надрукувати близько 60-80 масок, які передадуть у лікарні Вінниці та області

У Вінниці волонтери розпочали друкувати для медиків захисні маски на 3D-принтері.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат».

«3D-друк vs коронавірус. Ми отримуємо багато повідомлень та відміток у фейсбуці з ідеями, пропозиціями щодо співпраці у зв'язку із поширенням коронавірусної інфекції. Знайте, ми готові спробувати нові ідеї і формати та вже розпочали друк перших захисних масок», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, наразі волонтери очікують від Громадської спілки Центр громадського здоров'я надходження пластику та планують надрукувати близько 60-80 масок, які передадуть у лікарні Вінниці та області.

За словми начальника відділу наукових досліджень Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Олега Сидорука, наразі «виробники» масок тестують моделі масок, аби скоротити час їхнього друку та вагу.

До цієї ініціативи долучилися іще близько десяти вінничан, які самостійно шукають матеріали та друкують маски для медиків на домашніх 3D-принтерах.

Раніше повідомлялося, що вінницькі волонтери збираються на 3D принтерах друкувати захисні щитки для медиків. Першу партію вже віддали лікарям на тестування. 

За даними Міністерства охорони здоров'я станом на 10 ранку 31 березня в України зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Із них 13 летальних, вісім пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків.

У світі на коронавірус вже захворіло понад 785 тисяч людей

Також за даними МЗС 30 українців лікуютьсяв від коронавірусу за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: