Загинув відомий хореограф, який після втрати ноги повернувся на фронт

Ірина Білик повідомила про болючу втрату на війні
фото: Facebook/Ірина Білик

Місяць тому Палац «Україна» стоячи аплодував Антону Смецькому, який вийшов на сцену до Ірини Білик

Вчора, 24 червня, на фронті загинув танцівник і хореограф Антон Смецький, який раніше співпрацював з Іриною Білик. Про це артистка повідомила в Facebook.

Як каже Білик, вона не вірила у смерть чоловіка і лише сьогодні остаточно зрозуміла, що її друг «вже ніколи не станцює з нею свій найкращий танок».

Ірина Білик та Антон Смецький
Ірина Білик та Антон Смецький
фото: glavcom.ua

«Лети, прекрасна душа!!! Всі твої слова і думки залишаться назавжди у моєму серці. Місяць тому у палаці «Україна» люди аплодували тобі, стоячи... Сьогодні ми всі проводжаємо тебе, як героя і великого артиста!» – написала вона.

Антон Смецький народився в Донецьку, з раннього дитинства захоплювався танцями, у 17 років покинув рідне місто та поїхав працювати за контрактом як хореограф до Туреччини. Згодом він повернувся в Україну, де працював із зірками, зокрема ставив номери для Ірини Білик. Пізніше він створив власний балет, з яким давав шоу по всьому світу.

Ірина Білик поділилася болючою втратою
Ірина Білик поділилася болючою втратою
скріншот

Нагадаємо, 19 травня під час концерту «Національна легенда». Мирослав Вантух», який відбувся до 85-річчя видатного хореографа, керівника Національного ансамблю Вірського, у київському Палаці «Україна», у статусі запрошеної зірки виступила народна співачка України Ірина Білик. Артистка після виконання пісні «Цвіте терен» запросила на сцену танцівника і хореографа Антона Смецького, який раніше співпрацював і з Білик, і з іншими артистками. З початком повномасштабного вторгнення хореограф пішов на фронт. Воїн піднявся до співачки з букетом квітів. Колишній танцівник вийшов на сцену на протезі і з паличкою – під час бойових дій захисник України наступив на міну і втратив ногу.

«Я вірю і знаю, що Антон обов’язково повернеться (на сцену – «Главком»). Після перемоги я запросила його у своє шоу.  Ми ще обов’язково станцюємо наш найкращий танок. Слава Україні!», – пообіцяла співачка. Зал вітав воїна та артистку стоячи.

Коли 24 лютого 2022 розпочалася повномасштабна війна росіян проти України, Антон відправив дружину й доньку за кордон, а сам добровольцем пішов до військкомату. Взяли його до війська лише з п’ятого разу. Після навчань Антон став сапером-штурмовиком. Бої в Роботиному, Вербовому, Оріхові – він пройшов через самісіньке пекло. Під час одного з боїв на півдні, командуючи групою, військовий наступив на міну.

«Я такий раз на ногу – а ноги немає, стопи. Вона розірвана ось так на шматки. Я не кричав, нічого», – сказав Антон Смецький.

Попереду воїна чекали лікарні Запоріжжя, Дніпра, Луцька… Нога потроху загоювалася. Через травму в Антона навіть були суїцидальні думки, але він впорався з ними.

Своє останнє велике інтерв'ю Антон Смецький дав «Главкому».

До слова, Ірина Білик розповіла, що дуже сумує за своїм помічником Віктором. Чоловік воював у Бахмуті на Донеччині, там зник безвісти. Артистка зізналася, що їй дуже бракує чоловіка, який допомагав її з домашніми справами.

Читайте також: Хореограф Антон Смецький. Втратив ногу, але повернувся на фронт, бо в тилу незатишно

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: